Cea mai căutată vacanță de vară a românilor

Cei mai mulți dintre românii chestionați de momondo.ro și-au propus să ajungă pe litoral în vacanță, iar destinațiile din partea sudică a continentului sunt cele mai căutate: zborurile către Chania (Creta) au fost căutate cu 234% mai mult decât în anul precedent.

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii a întrebat oameni din toată țara despre cum arată vacanța lor ideală de vară și unde plănuiesc să călătorească anul acesta. 

După valul de frig care a acoperit Europa până în luna mai, nu este de mirare că românii călători visează la o vacanță pe plajă, în bătaia puternicului soare mediteranean: 66% dintre români își plănuiesc vacanța pe litoral (comparativ cu 53% dintre călători la nivel internațional).

Hoteluri: micul dejun inclus și facilitățile cazării, prioritare

Studiul arată că 76% dintre români preferă să se cazeze la un hotel atunci când pleacă în vacanță și că micul dejun inclus în preț este cel mai important aspect atunci când aleg cazarea (pentru 65% dintre ei). Următorul factor pe lista românilor (în proporție de 62%) sunt facilitățile hotelului (piscina, spațiul spa, facilitățile pentru fitness, un restaurant de calitate etc.)

De asemenea, trei dintre primele cinci locații internaționale în care au fost cele mai multe căutări de hoteluri sunt destinații la plajă aflate pe rivierele italiană și franceză: orașele italiene Rimini și Montesilvano, împreună cu Nice.

În același timp, trei dintre cele mai căutate cinci destinații naționale sunt cunoscutele orașe românești de la malul Mării Negre: Constanța, Mamaia și Eforie Nord.

Zboruri: destinațiile din jumătatea sudică a continentului 

Studiul arată că atunci când vine vorba de căutările de zboruri, destinațiile care au cunoscut cea mai spectaculoasă creștere comparativ cu anul trecut sunt, cu certitudine, cele care se bucură de briza mării și de clima însorită din jumătatea sudică a Europei. Așadar, căutările pentru biletele de avion către Chania, al doilea oraș ca mărime din insula Creta, au crescut cu 234% față de anul trecut, fiind urmate de cele către Paphos (168%), Nice (142%) și fermecătorul Dubrovnik (137%).

Niciunul dintre prețurile medii către aceste destinații nu depășește 160€ pentru un zbor dus-întors, iar cele mai ieftine sunt cele către Paphos, costând 140€, și către Chania (148€).

Analizând cele mai căutate zboruri de către români pentru vacanța de vară din 2019, lucrurile nu sunt cu mult diferite. Palma de Mallorca, Barcelona, Paphos și Split sunt patru dintre primele cinci cele mai căutate destinații în privința zborurilor, toate fiind cunoscute pentru atmosfera estivală, plajele superbe și peisajele îmbrăcate în palmieri.

Majoritatea banilor, pe cumpărături

Conform studiului, 41% dintre români preferă să cheltuie bani pe obiecte precum hainele și suvenirurile atunci când pleacă în concediu, dar și pe mâncarea în restaurante și cafenele (40%). Interesul pentru activitățile culturale precum spectacolele de teatru și vizitele în muzee ocupă a treia poziție între prioritățile românilor.

Studiul a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de țări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani.

Datele despre zboruri se bazează pe căutările de bilete de avion dus-întors, la clasa economică, efectuate pe momondo.ro între 01.10.18 – 29.04.19 pentru călătorii ce vor fi realizate între 01.06.19 – 31.08.19 și pe căutări efectuate între 01.10.17 – 29.04.18 pentru călătorii realizate între 01.06.18 – 31.08.18.

Datele despre cazare se bazează pe căutările de camere duble, în hoteluri de 3 și 4 stele, efectuate pe momondo.ro între 01.01.19 – 29.04.19 pentru călătorii ce vor fi realizate între 01.06.19 – 31.08.19 și pe căutări efectuate între 01.01.18 – 29.04.18 pentru călătorii realizate între 01.06.18 – 31.08.18. Prețurile pot varia, iar ofertele își pot pierde valabilitatea.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.