Ceata, chiciura si polei. In Bucuresti se imprastie antiderapant

 

Sudul si estul tarii ramane inchis si rece, cu ceata, local persistenta, asociata cu chiciura, fulguiala si burnita, favorizand izolat producerea de polei, anunta meteorologii. Motiv pentru primarul general Sorin Oprescu sa dea ordin marti noapte pentru imprastierea materialului antiderapant.

Este prima operatiune de gen din aceasta iarna, insa Oprescu se teme de polei mai tare decat de zapada. “Avand in vedere prognoza meteorologilor care anunta temperaturi scazute pentru urmatoarele doua nopti, primarul general Sorin Oprescu a solicitat operatorilor sa intervina preventiv cu materiale antiderapante, astfel incat sa se evite formarea poleiului”, se arata intr-un comunicat al municipalitatii.

Pe parcursul noptii de marti, operatorii de deszapezire au primit ordin sa imprastie solutia antiderapanta in zona pantelor, a rampelor, a podurilor si a pasajelor rutiere, “acolo unde se impune aceasta interventie, dar si in alte zone unde este posibila formarea poleiului”.

Astfel, incepand cu ora 22.00, vor fi amplasate in puncte fixe 26 de utilaje, pentru a putea interveni cu usurinta in cazul in care conditiile meteo o vor impune. Iata care sunt aceste puncte fixe: Academia Militara; Piata Constitutiei; Razoare (Panduri); Theodor Pallady (intrarea de pe A2); Poarta IV (Republica); Pod Pipera; Pod Fundeni; Pod Basarab (Vasile Milea); Pasaj Lujerului (zona Cora); Piata Universitatii; Piata Victoriei; Pasajul Victoriei (Iancu de Hunedoara); Pasaj Basarab (urcarea dinspre Calea Grivitei); Intersectia B-dul. Titulescu cu str. Dr Felix; Parcul Herastrau (zona Ambasadei China); Calea Floreasca la intersectie cu str. Tarmului; Pasajul Elvila; Piata Presei Libere; Fantana Miorita; Piata Chibrit; Bucurestii Noi (zona Laminorului- OMV); Soseaua Bucuresti-Targoviste (Benzinaria Mall); Soseaua Chitilei (in zona benzinariei OMV); Piata Arcul de Triumf; Gara de Nord (coloane); intersesctia str. Berzei cu Stirbei Voda.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.