Cehia şi-a deschis aeroporturile pentru Spaţiul Schengen

Cehia şi-a deschis, în 26 mai, toate aeroporturile pentru zborurile în Spaţiul Schengen de liberă circulaţie, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat citat de agențiile de știri.


Cu excepţia aeroportului internaţional „Vaclav Havel” din Praga, singurul ce permitea până acum zboruri interne, începând din 26 mai, avioanele care fac legătura cu ţările din spaţiul Schengen pot decola şi ateriza, de asemenea, pe aeroporturile Kbely, Brno-Turany, Karlovy Vary, Ostrava-Mocnov şi Pardubice.

Au fost relaxate și controalele la punctele de frontieră cu ţările vecine Germania şi Austria. Controalele vehiculelor şi trenurilor devin de asemenea, aleatorii.

Persoanele care intră pe teritoriul ceh au însă obligaţia de a prezenta un test negativ pentru COVID-19.

Rămâne, de asemenea, interzisă trecerea frontierei în scopuri turistice, având în vedere că există o măsură de restricţie în vigoare până la 13 iunie ce permite intrarea în ţară doar prin anumite locuri stabilite.

Din 27 mai, cetăţenii din Republica Cehă, Slovacia şi Ungaria vor putea călători liber între aceste ţări, fără a fi nevoiţi să prezinte un test de coronavirus, cu condiţia ca şederea în celălalt stat comunitar să nu depăşească 48 de ore, a informat ministrul ceh de externe, Tomas Petricek.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.