Cei 14 angajati de la Permise Auto Bucuresti raman in arest, pentru luare de mita

 

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au respins, miercuri, recursul celor 14 angajati de la Permise Auto Bucuresti – dintre care 5 subofiteri de politie si 9 instructori auto -, arestati preventiv, la propunerea procurorilor Tribunalului Bucuresti, pentru ca au inlesnit obtinerea de permise de conducere contra unor sume de bani.

Procurorii sustin ca instructorii auto le cereau celor care sustineau proba practica intre 100 si 200 de euro pentru a obtine permisul de conducere, iar o parte din bani ajungeau la subofiterii de la Directia Permise Auto Bucuresti. Cei 14 sunt acuzati de trafic de influenta, dare si luare de mita.

Mai multe perchezitii au avut loc, in urma cu o saptamana, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti, precum si la domiciliile unor persoane, procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti si ofiterii DGA vizand unii angajati ai institutiei.

Ancheta a fost declansata in iunie 2010, iar acum procurorii au decis ca au suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare pe instructori si subofiteri. Scandalul permiselor auto eliberate ilegal a inceput in Arges in 2008, iar ulterior anchetele s-au extins si in alte judete. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.