Cei 30 km de autostradă Pitești-Curtea de Argeș, în lucru

Lucrările la secțiunea 5 Piteşti-Curtea de Argeş, de 30,35 km, a Autostrăzii Sibiu-Pitești au început, pe 1 septembrie, așa cum prevede ordinul semnat, în 25 august, de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.

„Mobilizarea este una excelentă încă din prima zi: un utilaj de foraj, 9 buldozere, 2 încărcătoare, 3 autogredere, 4 cilindri compactori, 20 excavatoare, 19 basculante și 211 muncitori sunt chiar acum pe șantier. Cei 30 km de autostradă vor fi construiți de Astaldi din Italia, antreprenorul care execută lucrările și la Podul Brăila. Vor fi mobilizați peste 1.000 de drumari și peste 600 de utilaje”, a anunțat deputatul USR-PLUS de Argeș, Ionuț Moșteanu.

Contractul, în valoare de 1,7 miliarde de lei (circa 356 milioane de euro), a fost semnat, în luna mai 2020, și prevede 12 luni pentru proiectare – etapă deja parcursă- și 48 de luni pentru execuție.

Proiectul cuprinde 13 poduri, 3 pasaje, un viaduct, 3 noduri rutiere la Curtea de Argeș, Băiculești și Bascov, 2 spații de servicii, câte unul pe fiecare sens, care vor fi amenajare modern, 2 parcări de scurtă durată, de-o parte și de alta a drumului, precum și 2 centre de coordonare și întreținere, la Bascov și la Curtea de Argeș.

Vă invităm să vizionați randarea 3D a proiectului, realizată odată cu proiectul tehnic:

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.