Centrul Cyber al UE, la București

Statele membre ale Uniunii europene (UE), au decis prin vot, în 10 decembrie, stabilirea la București a sediului viitorului Centru european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice (Centrul Cyber al UE).

Decizia este cu atât mai importantă, cu cât  Centrul Cyber al UE reprezintă prima structură a Uniunii Europene  care este găzduită de România  în calitate de stat membru iar decizia vine în urma unei competiții la care au fost depuse dosare din partea a mai multor state membre UE.

Prin votul statelor membre ale UE se recunoaște angajamentul ferm al României pentru consolidarea proiectului european și expertiza pe care țara noastră o deține în domeniul digital și al securității cibernetice, transmiste ministerul român al Transporturilor, într-un comunicat. 

„Mă bucur foarte mult pentru că România va găzdui, la București, Centrul european de competențe industriale, tehnologice și de cercetare în domeniul securității cibernetice. Acest succes nu este deloc unul întâmplător, cu atât mai mult că  această decizie a venit în timpul guvernării liberale. Este rodul eforturilor coordonate pe care le-am depus în ultimele luni alături de Președintele României, Klaus Iohannis, colegii din Guvernul Liberal în frunte cu Prim-Ministrul Ludovic Orban, colegii din Parlamentul European și alte instituții partenere ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. Am fost încrezător în șansele noastre, pentru că România are toate condițiile pentru a găzdui Centrul și merita pe deplin acest lucru. Bucureștiul a fost selectat în urma unei competiții foarte strânse cu alte orașe europene importate, precum Bruxelles, Munchen, Varșovia, Vilnius, Luxemburg și León. Îi felicit pe toți cei care s-au implicat în acest demers extraordinar și le mulțumesc pentru implicare și colaborare”, a declarat Lucian Bode.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.