Centura Bacău, din nou la licitaţie

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a transmis pe 15 decembrie în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire a contractului „Proiectare şi execuţie varianta de ocolire Bacău”.

“Reamintim că în data de 12.04.2017 (CNAIR) S.A. a transmis  Antreprenorului  turc  EKO INSAAT VE TICARET A.S., înștiințarea de reziliere a contractului pentru execuția Variantei de Ocolire a Municipiului Bacău, după ce antreprenorul turc a anunțat oficial că este în imposibilitatea de a susține financiar  lucrările. Până la data rezilierii contractului constructorul reuşise să execute doar 2% din lucrări”, precizează CNAIR în comunicatul transmis redacției.

Și iată că, după 8 luni, este lansată din nou licitația.

“Obiectul noului contract este reprezentat de construirea a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă”, ne anunță CNAIR.

Durata contractului va fi minim 96 de luni, dintre care 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi minim 60 de luni perioada de garanţie a lucrărilor. Perioada de garanţie poate creşte la 84 de luni în funcţie de oferta din cadrul factorilor de evaluare.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost stabilit pentru data de 12.02.2018.

“Centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. Prin lansarea acestui obiectiv s-a depăşit valoarea de peste 4 miliarde de euro a proiectelor lansate în SEAP de CNAIR SA, în acest an”, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.