Centura de Sud București, la licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis miercuri la SEAP anunțul de participare pentru licitația privind proiectarea și execuția sectorului de Sud al Centurii București, la profil de autostradă, care va face legătura între autostrăzile A1 și A2.

Noul segment de Centură, învaloare de circa 580 de milioane de euro, va avea o lungime de 52 de km și va permite descongestionarea circulației în zona de Sud a Bucureștiului, asigurând, totodată, traficul rutier de tranzit.

Proiectarea acestui segment de autostradă ar urma să dureze 12 luni, iar execuția 30 de luni, după atribuirea contractului. Termenul limită pentru depunerea ofertelor va fi de aproximativ trei luni.

Proiectul face parte din Noul Inel de Centură a Capitalei (Ringul 0) și va fi similar celor destinate fluidizării circulației în zona metropolelor europene. Acest proiect, diferit de Centura existentă a Capitalei, este inclus în Master Planul General de Transport și urmează să fie finanțat prin POIM 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.