Cerere record de spații de birouri în București

cbre-birouri-imobiliara-3Cerere record de spații de birouri în București în 2016: 412.000 mp, record pentru piata imobiliara locala, arata cele mai recente date CBRE.

Peste 200 de tranzactii de inchirieri de birouri s-au inregistrat anul trecut in Capitală. Conform datelor companiei, CBRE Romania a avut cea mai mare cota de piata atat pe segmentul reprezentarii proprietarilor de cladiri  – cota de 47%, cat si pe cel al reprezentarii chiriasilor – cota de 34% si pe total tranzactii – cota de 38%.

Conform datelor CBRE,  71% din cererea totala de spatii de birouri a fost pentru inchirieri in cladiri de clasa A, in timp ce 69% din cererea totala este reprezentata de cererea neta de spatii de birouri, excluzand renegocierile. 

Din totalul spatiilor de birouri tranzactionate de catre CBRE, 47,5% au fost tranzactii de tipul pre-lease,  30,9% au fost renegocieri, iar 15,9% au reprezentat cererea noua sau extinderea de spatii.

“Pentru noi sunt foarte importante aceste cifre, dar mai important este ca ele se reflecta pe piata muncii. Cererile noi si extinderile de spatii de birouri realizate de catre CBRE  au adus 1800 de noi locuri de munca”, subliniaza Razvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania.

Zonele care au atras cele mai multe cereri in Bucuresti sunt Zona de Vest – 36%  si Pipera – 25% din cererea totala. Anul 2016 a inregistrat si cea mai mare tranzactie imobiliara, respectiv 47.500 de mp de spatii de birouri, tranzactie in care CBRE a reprezentat chiriasul.

Despre CBRE Group, Inc.

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBG), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2015. Compania are peste 70.000 de angajati (fara a include afiliatii) și raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 400 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume.

CBRE www.cbre.ro ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.