CEVA Logistics folosește roboți, la Melbourne

Ca parte cheie a strategiei sale de a inova și automatiza, CEVA Logistics a început să folosească Roboți Automatizați Mobili (AMR) în cadrul super-depozitelor sale de la Truganina, lângă Melbourne (Australia). În această primă implementare a principiului Bunuri-Persoane (GTP) pentru această companie, introducerea roboților a dus, deja, la obținerea unei creșteri de 400% a vitezei operațiunilor, în cadrul facilităților de peste 250.000 mp.

Pentru a oferi servicii îmbunătățite pentru unul dintre cei mai mari clienți de e-commerce din Australia, CEVA a investit în soluții AMR pentru a îmbunătăți transportul în depozit și pickingul. Utilizând roboți Geek+, furnizați de către unul dintre cei mai mari producători de soluții robotice avansate pentru domeniul logistic, CEVA a găsit o soluție standard care poate fi scalabilă în cadrul operațiunilor globale ale companiei. 

Implementarea rapidă oferă o soluție scalabilă 

Robotul AMR aduce raftul la picker, iar proiectul a necesitat numai trei săptămâni să devină operațional, inclusiv instalarea a opt roboți, care activează pe o suprafață de test de 400 mp. Fiecare robot poate ridica rafturi cu masă de până la 500 kg și toți roboții sunt controlați prin intermediul unui sistem centralizat de control. Toți pickerii au urmat un training de două săptămâni, în timpul fazei de implementare. 

CEVA a lucrat, pe bază de co-investiție, cu Grupul Cohesio (parte a grupului internațional de tehnologie Körber, integrator și dezvoltator de soluții tehnologice care permit o optimizare rapidă a fluxurilor și proceselor de lucru), în timpul fazei pilor, iar companiile au colaborat pentru a crea și a livra o soluție centrată pe client. Colaborarea va continua pentru dezvoltarea unor soluții AMR și pentru alte depozite CEVA la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.