CFR Călători, profit de 64 milioane lei la 7 luni

CFR Călători a înregistrat în primele șapte luni ale acestui an un profit de 64 de milioane de lei,la o cifră de afaceri de 931,8 milioane lei în primul semestru (S1), mai mare cu 14% față de aceeași perioadă a anului trecut.

În primul semestru, CFR Călători a avut o cifră de afaceri de 931,8 milioane lei, în creștere cu 14% comparativ cu cea din perioada similară a anului trecut, potrivit datelor furnizate, luni, de conducerea companiei.

Veniturile proprii au crescut cu 16%, de la 430,6 milioane de lei la finele lunii iunie 2016, la 499 milioane de lei în primul semestru din acest an.

Numărul de călători pe km a ajuns în primele șase luni la 2,25 miliarde, de la 2,03 miliarde la finele lunii iunie 2016.

Potrivit directorului general al CFR Călători, Iosif Szentes, nerealizările companiei pe 6 luni sunt legate de întârzierea cu aproape 5 luni a subvenției primite.

În ceea ce privește facturarea facilităților către companii feroviare și pensionari, Szentes precizează că aceasta se face trimestrial, însă pentru trimestrul trecut abia în iulie s-a facturat “și cu asta am intrat pe plus”.

Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători este operatorul național feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.