CFR Călători reduce săptămâna de lucru și salariile angajaților

Consiliul de Administrație al CFR Călători a decis reducerea programului de lucru al angajaților de la 5 la 4 zile pe săptămână și, implicit, o scădere a salariului pentru circa 12.500 de angajați, începând cu data de 23 martie, timp de 31 de zile, cu posibilitatea de prelungire.

Conducerea companiei feroviare de stat a suspendat, la începutul acestei săptămâni, circulația trenurilor internaționale și anunțat, în urmă cu o zi, și suspendarea circulației mai multor trenuri de călători, în perioada 20 martie – 16 aprilie 2020, cu posibilitatea de prelugire, a unor garnituri în trafic intern, pentru a combate răspândirea infecției cu Covid-19.

Potrivit Club Feroviar, o măsură similară de reducere a programului se lucru se va aplica și la CFR Infrastructură, compania care întreține calea ferată, și este în discuții pentru a fi aplicată și la CFR Marfă.

”Se reduce programul de lucru de la cinci la patru zile pe săptămână, de luni până joi. Este vizat numai personalul administrativ din centralul companiei și de la regionale”, a declarat directorul general al CNCF CFR SA, Ioan Pintea, citat de Club Feroviar. Reducerea săptămânii de lucru va atrage după sine, în mod evident, și diminuarea corespunzătoare a salariilor, cu 20%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.