CGMB ingroapa intr-o comisie hingheriada auto – faza pe Capitala – croita de Oprescu

Consilierii municipali ai Bucurestilor au aprobat prin hotarare, in sedinta de vineri, infiintarea unei comisii ce va analiza, timp de 60 de zile, Regulamentul privind ridicarea masinilor parcate ilegal pe tot teritoriul Capitalei, proiect initiat de primarul general Sorin Oprescu si amanat de cateva luni de membrii CGMB – motiv ca si acum doresc sa-l \”ingroape\”.

Compusa din sapte membri – reprezentanti ai CGMB, din compartimentele executive ale Primariei Capitalei si ale sectoarelor 1-6 -, comisia isi va desfasura activitatea pe o perioada de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii, iar la final va prezenta plenului CGMB un raport cuprinzand concluziile.

Iata argumentul initiatorilor acestei hotarari – grupul de consilieri ai PDL, condus de viceprimarul Mircea Raicu: \”Cresterea numarului cazurilor de stationare neregulamentara si blocajele in trafic, mai ales in zona centrala, indisciplina in trafic si dificultatile intampinate de agentii de circulatie in aplicarea sanctiunilor, impun ca imperios necesara reactualizarea modului de organizare a activitatii de ridicare a vehiculelor stationate eregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice din Municipiului Bucuresti. Chiar daca aceasta activitate se desfasoara, deja, la nivelul unor sectoare, in vederea cresterii fluentei si sigurantei traficului rutier si pietonal, precum si in scopul eliminarii tuturor cauzelor blocarii circulatiei, este necesara demararea activitatii de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor stationate neregulamentar pe intreg teritoriul Municipiului Bucuresti\”, se arata in expunerea de motive ce insoteste proiectul de hotarare privind infiintarea comisiei.

In document se precizeaza ca atat Directia de Inspectie si Control General, cat si Directia Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei – ambele in cadrul Primariei Capitalei – au elaborat deja acte normative care sa reglementeze hingheriada auto, iar comisia de analiza nou infiintata are sarcina de a cumula avantajele ambelor proiecte de hotarare intr-un singur act normative ce va fi supus aprobarii CGMB.

Mai pe romaneste, decizia de vineri a CGMB reprezinta, de fapt, o amanare a aplicarii hingheriadei auto – faza pe Capitala, dorita de primarul general Sorin Oprescu a se centraliza la nivelul municipalitatii. Insa, in buna traditie romaneasca, se stie ca, atunci cand vrei sa ingropi un proiect, infiintezi repede o comisie care ii va pune cruce.

Dar tot se mai poate intampla un lucru bun: pana la aprobarea unui act normativ care sa se aplice unitar pe teritoriul Bucurestilor, poate ca vom avea norocul sa se finalizeze prima parcare subterana din cele 22 promise de Traian Basescu pe vremea cand primar general, in 2004. Dupa sase ani de formalitati ce pareau nesfarsite, in aceasta luna au inceput lucrarile de executie la una singura: cea de la Universitate, sub statuia lui Mihai Viteazul – mutata cu soclu cu tot in Parcul Izvor, pe durata lucrarilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.