Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule, mai mare cu 18% în 2016

foto: Jean-Mihai PÂLȘU
foto: Jean-Mihai PÂLȘU

Cifra de afaceri din comerțul cu autovehicule a crescut cu 18% în anul 2016 față de cel anterior, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu motociclete, piese și accesorii aferente, întreținerea și repararea motocicletelor (+29,1%), comerțul cu autovehicule (+26,6%), întreținerea și repararea autovehiculelor (+24,3%) și la activitățile provenite din comerțul cu piese și accesorii pentru autovehicule (+3,4%), potrivit Institutului Național de Statistică (INS)

Totodată, activitatea de servicii de piață prestate populației, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri cu 7,3% mai mare comparativ cu anul 2015, provenită de la serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (+40,7%), activitățile de spălare, curățare și vopsirea textilelor și blănurilor (+15,4%) și de la activitățile hotelurilor și restaurantelor (+15,0%).

Scăderi au înregistrat activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-4,6%) și activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (-1,3%).

În luna decembrie 2016, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu autovehicule și motociclete față de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 4%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 1,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației a urcat față de luna precedentă atât ca serie brută cu 3,8% cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,6%.

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerțul cu autovehicule și motociclete a crescut cu 17,2%. În ceea ce privește volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piață prestate populației, acesta a crescut cu 0,6%.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.