Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut cu 9,2%

 

Cifra de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete (serie ajustata) a scazut cu 9,2% in primele 11 luni ale lui 2010, fata de perioada similara a anului trecut, dar a crescut cu 5,5%, respectiv 8,8% (serii ajustate) fata de octombrie 2010 si noiembrie 2009, informeaza Institutul National de Statistica (INS).

Cifra de afaceri – serie bruta – in comertul cu autovehicule a scazut cu 12,2% in primele 11 luni ale anului 2010, fata de perioada similara a lui 2009, iar cea aferenta activitatilor de intretinere si reparare a autovehiculelor, cu 19,8%, ceea ce explica scaderea cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor cu 7,7%. Aceeasi evolutie, in perioada mentionata, este evidentiata si de volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, care a scazut cu 9,2%, din cauza reducerii activitatilor de intretinere si autovehiculelor (-20%) si a comertului cu autovehicule (-14,0%).

Cifra de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a crescut in noiembrie fata de octombrie 2010 atat ca serie bruta (10,9%), cat si ajustata (5,5%).

INS precizeaza ca datele au fost colectate de la circa 1500 de operatori economici cu activitate principala de comert cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, iar eroarea maxim admisa a estimatiilor este de 3%. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.