Cifre record pentru Mercedes-Benz Vans: 7 milioane de autovehicule

Mercedes-Benz Vans anunță vânzarea a 7 milioane de autovehicule comerciale ușoare în întreaga lume, în ultimii 30 de ani. Acest moment a fost marcat, săptămâna trecută, printr-o tranzacție ce a avut loc în Germania, când un eSprinter a fost achiziționat de către o brutărie din Oschatz, landul Saxonia.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Această tranzacție a consemnat vânzarea de către Mercedes-Benz Vans, din 1992 și până în prezent, a 7 milioane de autovehicule comerciale ușoare. Portofoliul actual al companiei include modelele Sprinter, Vito și Citan, cu variantele electrice eSprinter, eVito și eCitan. 

„7 milioane de autovehicule comerciale ușoare. Acesta este un succes imens”, a declarat Klaus Rehkugler, șeful diviziei de vânzări și marketing Mercedes-Benz Vans. „Autovehiculul aniversar este unul dintre cele mai bine vândute modele ale noastre. Sprinter și-a demonstrat valoarea în segmentul autovehiculelor comerciale ușoare de dimensiuni mari încă din 1995. Acum se află la cea de-a treia generație, fiind disponibil și în variantă electrică din anul 2019. În 2022 vom continua povestea de succes a autovehiculelor comerciale ușoare și vom convinge și mai mulți clienți”.

7 milioane de autovehicule comerciale ușoare, din 1992 și până în prezent

În istoria Mercedez-Benz, prima furgonetă comercială este înregistrată în 1896, atunci când Rheinische Gasmotorenfabrik (Gas Motor Factory) Benz & Cie și-a extins gama de produse cu un autovehicul de livrare marfă. 

În acest moment, portofoliul comercial Mercedes-Benz Vans acoperă cele trei segmente ale vehiculelor comerciale ușoare de clasă mică, mijlocie și mare, cu modelele Citan, Vito și Sprinter, care au și variante electrice. Din 1992, anul când a început numărătoarea acestor modele, și până în prezent, un număr de 7 milioane de autovehicule comerciale ușoare a fost vândut în întreaga lume.

Popularitatea autovehiculelor comerciale ușoare Mercedes-Benz

Cele trei modele, furgoane pentru transportul diferitelor tipurilor de mărfuri, cele destinate  transportului de pasageri, cât și celelalte variante, sunt extrem de populare. Piețele importante din Europa sunt: Germania, Marea Britanie, Franța și Spania. De asemenea, Sprinter are o prezență puternică în SUA, unde Vito este vândut ca Metris. În China, vânzările Vito au crescut considerabil în 2021, comparativ cu anul precedent.

eSprinter, autovehiculul aniversar, este un model electric, dezvoltat pentru a răspunde nevoilor actuale ale clienților.

Primul model Sprinter a fost lansat pe piață în 1995, ceea ce îl face cel mai cunoscut model din portofoliul de produse actual, având cea mai lungă expunere pe piață.

Vito este disponibil în segmentul de dimensiuni medii din anul 2003, iar în 2012, a fost lansat Citan, cel mai mic autovehicul comercial ușor din gama Mercedes-Benz Vans. 

Primul model eSprinter a părăsit linia de producție din Düsseldorf la sfârșitul anului 2019. Prin versiunea electrică, Mercedes-Benz se adresează cerințelor în schimbare ale societății, ale clienților și ale partenerilor care caută soluții de mobilitate durabilă. 

Furgonul eSprinter, cu o masă maximă tehnică admisibilă de 3.500 de kilograme, în versiunea cu acoperiș înălțat este echipat cu o funcție integrată de încărcare rapidă pentru reîncărcarea bateriei de la 10 la 80% în aproximativ 25 de minute. Volumul de încărcare de 11 m³ este disponibil în întregime, deoarece bateriile sunt instalate în podeaua autovehiculului. Acționarea electrică antrenează roțile din față cu o putere de 85 kW și un cuplu motor de până la 295 Nm.

Sprinter și eSprinter sunt foarte populare în rândul clienților din multe domenii de activitate, fie că este vorba de servicii de curierat, companii de construcții sau  IMM-uri. În 2021, Mercedes-Benz a livrat clienților peste 215.000 de autovehicule Sprinter și eSprinter.

Despre Mercedes-Benz AG 

Mercedes-Benz AG este responsabilă de afacerile globale ale Mercedes-Benz Cars și Mercedes-Benz Vans, cu aproximativ 172.000 de angajați în întreaga lume. Ola Källenius este președintele Consiliului de administrație al Mercedes-Benz AG. Compania se concentrează pe dezvoltarea, producția și vânzarea de mașini de pasageri, autovehicule comerciale ușoare și servicii legate de autovehicule. În plus, compania aspiră să fie lider în domeniile mobilității electrice și software-ului pentru autovehicule. Portofoliul de produse cuprinde marca Mercedes-Benz cu mărcile Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Class și brandul smart. Brandul Mercedes me oferă acces la serviciile digitale de la Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG este unul dintre cei mai mari producători de mașini de lux din lume. În 2021, a vândut aproximativ 1,9 milioane de mașini de pasageri și aproape 386.200 de autovehicule comerciale ușoare. În cele două segmente de afaceri ale sale, Mercedes-Benz AG își extinde continuu rețeaua de producție la nivel mondial, cu aproximativ 35 de site-uri de producție pe patru continente, pregătindu-se și  pentru a îndeplini cerințele mobilității electrice. În același timp, compania își construiește și își extinde rețeaua globală de producție de baterii pe trei continente. Deoarece sustenabilitatea este principiul călăuzitor al strategiei Mercedes-Benz și al companiei în sine, aceasta înseamnă crearea de valoare durabilă pentru toate părțile interesate: pentru clienți, angajați, investitori, parteneri de afaceri și societate în ansamblu. Baza pentru aceasta este strategia de afaceri durabilă a Grupului Mercedes-Benz. Compania își asumă astfel responsabilitatea pentru efectele economice, ecologice și sociale ale activităților sale de afaceri și privește întregul lanț valoric.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.