Circulatia se reia pe Splaiul Independentei, la Pod Grozavesti

Incepand de joi, circulatia se reia pe Splaiul Independentei, in zona Podului Grozavesti, dupa finalizarea unor lucrari de infrastructura la Pasajul denivelat superior Basarab, incepute pe acest tronson pe 20 iulie anul trecut. Traficul rutier se va desfasura, insa, numai pe malul drept al raului Dambovita, pe doua benzi in sensul spre Pod Cotroceni si pe o banda de circulatie in sensul spre sos. Virtutii.

La cea mai recenta inspectie pe santier, in 20 martie a.c., primarul general Sorin Oprescu a constatat ca doua treimi din lucrari sunt finalizate, astfel ca sunt sanse sa fie dat in folosinta pana la sfarsitul anului. Costul total al investitiei este de 180 de milioane de euro.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bd. N. Titulescu – Sos. Orhideelor – Podul Grozavesti – Bd. Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si respectiv Sos. Grozavesti. Constructia va intregi inelul principal de circulatie al Bucurestilor, in partea de Nord-Vest. Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole: raul Dambovita, peste podul existent, si calea ferata, in zona Garii de Nord. Viaductul principal al pasajului are o lungime totala de 1.450 m (din care 117 m podul pe arce peste raul Dambovita, respectiv 340 m pasajul peste zona Garii de Nord), cu bretele de acces la pasaj de 1.126 m lungime si rampe de acces de 1.250 m.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.