Circulatie in conditii de iarna in Botosani, Suceava, Neamt, Maramures, Harghita, Covasna, Hunedoara si Gorj

 

Circulatia pe arterele rutiere din numeroase judete ale tarii, printre care Botosani, Suceava, Neamt, Maramures, Harghita, Covasna, Hunedoara si Gorj, se desfasoara, luni, in conditii de iarna, insa nu exista drumuri nationale blocate sau inzapezite, a informat, luni, Centrul Infotrafic al Politiei Romane. Cele mai importante tronsoane de drumuri nationale pe care exista un strat subtire de zapada sunt: DN 67C Novaci – Ranca (judetul Gorj), DN 7A Groapa Seaca – Jiet (judetul Hunedoara), DN 7D Greblesti – limita cu judetul Arges (judetul Valcea), DN 12C Gheorghieni – Lacu Rosu (judetul Harghita), DN 67D Baia de Arama – Valea Cernei (judetul Mehedinti), DN 13E Zagon – Barcani (judetul Covasna), DN 7C Balea Cascada (judetul Sibiu) si DN 18 Gutai (judetul Maramures).

Pentru evitarea producerii unor accidente rutiere, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze, inainte de a porni la drum, cu privire la traseul ales, precum si despre conditiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitata, la numarul de telefon 021.9360 al Comandamentului Central de Iarna, sa pastreze in mers o distanta suficienta fata de vehiculul dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta si sa nu actioneze brusc mecanismele de directie si de franare ale autovehiculului.

De asemenea, politistii atrag atentia asupra obligativitatii ca vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, in situatia in care se deplaseaza pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei.

 

Minus 25 de grade Celsius la Miercurea Ciuc

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon s-a inregistrat, luni dimineata, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborat pana la minus 25 de grade Celsius. \”Astazi de dimineata (luni dimineata – n.r.), in jurul orei 8.00, la Statia Meteo Miercurea Ciuc am consemnat minus 25 de grade Celsius. Este cea mai scazuta temperatura din acest sezon. Temperatura s-a mentinut timp de o ora, dupa care atmosfera a inceput sa se incalzeasca\”, a declarat meteorologul Gyorfi Tunde.

Dimineata a fost geroasa si in celelalte localitati din judetul Harghita, cu temperaturi de minus 24 de grade Celsius la Joseni, minus 23 de grade Celsius la Toplita si minus 13 de grade Celsius la Statia Meteo Bucin.

Vremea va incepe sa se incalzeasca, marti de dimineata temperaturile urmand sa fie cuprinse intre minus 10 si minus 3 grade Celsius.

Minima absoluta a lunii decembrie in judetul Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost consemnata la Miercurea Ciuc in anul 1998, in vreme ce maxima absoluta inregistrata in decembrie a fost de 16,8 grade Celsius, in 1989. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.