Cîțu: e-facturare, din septembrie

Agenţii economici vor utiliza, din septembrie,  un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca şi descărca facturile pe care le emit în relaţia cu instituţiile publice, în cadrul unui proiect pilot care va fi implementat de Ministerul Finanţelor.

Premierul Florin Cîţu, care este și ministru interimar al Finanțelor după ce l-a demis pe Alexandru Nazare, a postat pe Facebook, în în 9 august, un anunţ în acest sens:

„E-Facturare. Aşa cum am promis, introducem facturarea electronică între firme. Din septembrie 2021, agenţii economici vor utiliza un sistem de facturare electronică pentru a încărca, stoca şi descărca facturile pe care le emit în relaţia cu instituţiile publice. Măsura va fi implementată de Ministerul Finanţelor, prin Centrul Naţional pentru Informaţii Financiare, în cadrul unui program pilot.

Este prima etapă de dezvoltare a sistemului informatic de facturare electronică, ce urmează să fie generalizată în relaţiile dintre toţi operatorii economici.

Implementarea sistemului obligatoriu de facturare electronică atât între agenţii economici şi instituţiile publice, cât şi în relaţiile dintre agenţii economici va însemna: eficienţă şi predictibilitate în cheltuirea banilor de către instituţiile publice; creşterea veniturilor colectate la bugetul naţional. Odată cu operaţionalizarea sistemului de facturare electronică în domeniul achiziţiilor publice, România se aliniază standardelor europene din domeniu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.