Ciucă, despre scumpirea carburanților: „Am cerut sanctiunile cele mai severe”

Premierul Nicolae Ciucă a cerut „tragerea la răspundere a celor vinovați”, cu „sanctiunile cele mai severe”, pentru scumpirea explozivă a carburanților. În București, prețurile au urcat la 9,59 lei/litru, în dimineața de 10 martie, la unele benzinării.

Ciucă i-a convocat pe ministrii Energiei – Virgil Popescu, și al Economiei – Florin Spătaru, precum și pe președinții ANPC – Horia Miron Constantinescu, ANAF – Mirela Călugăreanu, și Consiliului Concurenței – Bogdan Chiriţoiu. Acesta din urmă a anunțat demararea unei anchete la benzinării, însă aceasta poate fi încheiată abi peste un an, cel puțin.

La finalul întâlnirii, premierul Ciucă a declarat:

„ANAF, ANPC și Consiliul Concurenței au demarat investigații pentru a lua măsurile de stopare a oricăror practici ilegale abuzive care nu au justificare reală economică. Am cerut tragerea la raspundere a celor vinovați și sanctiunile cele mai severe pentru cei care vor sa genereze instabilitate.

Statul român are obligaţia de a-şi proteja cetăţenii, de a proteja economia, mai ales în această perioadă complicată provocată de invazia militară rusă în Ucraina. Nu voi permite nimănui să profite de această situaţie, pentru ca din lăcomie sau orice alte motive să încerce să destabilizeze economia ţării şi viaţa cetăţenilor. Instituţiile responsabile vor fi ferme în verificările pe care trebuie să le facă şi vor da sancţiuni drastice celor care încalcă legea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.