CNAB: Contract de 308 milioane lei pentru Aeroportul „Henri Coandă”

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) a semnat cu Porr Construct, în 6 decembrie, cel mai mare contract, din ultimii 10 ani. În valoare de aproape 308 milioane lei fără TVA, acesta prevede creşterea capacităţii operaţionale a infrastructurii Aeroportului Internaţional „Henri Coandă” Otopeni.

Investiţia cuprinde modernizarea mai multor căi de rulare a aeronavelor: „November, Papa, Victor, Whiskey, Charlie, precum şi la Platforma nr. 2 – la amplasamentul existent şi extindere până la calea de rulare Delta”, informează CNAB.

Lucrările, prevăzute a se finaliza în 24 de luni şi cu o garanţie-record de 109 luni, vor creşte capacitatea operaţională a Aeroportului „Henri Coandă”, pentru optimizarea condiţiilor de operare a aeronavelor pe căile de rulare, precum şi pentru majorarea numărului de poziţii de parcare.

Contractul prevede servicii proiectare şi asistenţă în valoare de 18,227 milioane de lei şi lucrări propriu-zise de execuţie, în valoare de 289,741 milioane de lei.

„Lucrările se înscriu în strategia de conformare la specificaţiile de certificare aplicabile pentru condiţiile de operare la Aeroportul „Henri Coandă”, prevăzute în Regulamentul Uniunii Europene nr. 139/2014 al Comisiei Europene privind stabilirea cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la aerodromuri”, precizează CNAB, care a iniţiat deja demersurile pentru etapa a II-a a modernizării, care vizează în continuare ample lucrări la căile de rulare Alpha, Bravo, Golf, precum şi extinderea Platformei nr. 1 şi Platformei nr. 2 spre sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.