CNAIR: 4 sisteme de cântărire cu supraveghere video, la Calafat

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a instalat, în 19 august, primele sisteme de cântărire moderne, cu supraveghere video, la Agenţia de Control şi Încasare Calafat.

foto: CNAIR

Două sisteme de cântărire au fost instalate pe sensul de intrare în România, iar alte două sisteme similare pe sensul de ieşire din ţară, în zona de lucru a personalului CNAIR din Agenţia de Control şi Încasare Calafat.

„Dotarea cu aceste cântare moderne a ACI Calafat reprezintă un pas important pentru taxarea corectă a traficului de marfă, fără a mai permite incertitudini sau suspiciuni pe acest segment. Următoarele sisteme de cântărire urmează a fi instalate în punctul de trecere a frontierei Borş II, aflat pe sectorul de interconectare a Autostrăzilor A3 şi M4 (România – Ungaria”, a declarat Ovidiu Barbier, directorul general adjunct al CNAIR.

Cele patru sisteme de cântărire au în componenţă şi camere de supraveghere video, tip ANPR, care asigură preluarea automată a numerelor de înmatriculare şi imaginea asociată a fiecărui vehicul ce trece prin zona de control şi introduce automat în aplicaţia informatică datele preluate.

Sistemele de la Calafat sunt primele puse în funcţiune anul acesta şi fac parte dintr-un contract aflat în derulare, care prevede dotarea cu 18 astfel de dispozitive de cântărire la punctele de trecere a frontierei. Valoarea contractului este de 5,555 milioane de lei, fără TVA. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.