CNAIR a semnat contractul cu ASTALDI pentru Secţiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti

Directorul general interimar al CNAIR, Mariana Ioniţă, a semnat, în 11 mai, cu directorul de ţară al companiei ASTALDI SpA, Pier Luca Canino, contractul pentru proiectarea și construirea secţiunii 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti, cuprinsă între Piteşti şi Curtea de Argeş.

Directorul general interimar al CNAIR, Mariana Ioniţă, și directorul de ţară al companiei ASTALDI SpA, Pier Luca Canino

În lungime de 30,35 km și cu termen de proiectare 12 luni, această secțiune va fi construită timp de 4 ani, până în anul 2025. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată de ASTALDI SpA este de 120 de luni (10 ani.)

Valoarea estimată a contractului este de circa 1,83 miliarde de lei, iar finanțarea va proveni din fonduri europene nerambursabile.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor

Prezent la evenimentul de semnare, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dat asigurări pentru banii europeni: „Am răspuns la observaţiile suplimentare solicitate de Comisia Europeană în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene şi eu am convingerea că vom primi în perioada următoare aprobarea cererii de finanţare pentru secţiunile 1, 4 şi 5″.

Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban, care a venit și el la semnarea contractului, la Prefectura Argeș, s-a declarat dezamăgit: „Nu am aplaudat semnarea contractului, o să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiţii şi de preferat înaintea termenelor stabilite acolo. 12 luni proiectarea şi patru ani execuţia mie mi se pare o perioadă de timp prea lungă”.

Reprezentantul firmei constructoare, Pier Luca Canino, a dat însă asigurări că se intenţionează scurtarea termenelor de execuţie, dacă nu vor apărea alte impedimente: „Suntem şi noi nerăbdători să începem şi vă asigur că vom face tot posibilul pentru ca să scurtăm termenele (…). Ne ducem la Curtea de Argeş, un loc (…) foarte important pentru istoria României şi suntem extrem de mândri că avem posibilitatea să contribuim şi noi la această autostradă”.

Este al doilea contract, după cel pentru Secțiunea 1 Sibiu-Boița, în lungime de 13,17 km, semnat în 14 aprilie a.c.. 

Pentru Secțiunea 2 Boița-Cornetu (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de  atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Secțiunea 3, Cornetu-Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Pentru Secțiunea 4 Tigveni-Curtea de Argeș, procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.