CNAIR a luat măsuri de deszăpezire până în 21 aprilie

deszapezire, cnair.CNAIR SA a luat măsuri de dislocare a autoutilajelor proprii din zonele de şes, în zonele de deal şi munte, în urma extinderii până vineri la ora 14:00 a avertizărilor Cod Galben și Portocaliu de precipitații și vânt, de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentanților companiei de drumuri, “tot personalul propriu este implicat în acest moment în activitatea de deszăpezire până la îmbunătăţirea condiţiilor meteorologice”.

Totodată, CNAIR asigură că stocurile existente, de 53.800 de tone de sare şi 1.000 tone de clorura de calciu, sunt suficiente pentru asigurarea circulaţiei pe autostrăzile şi  drumurile naţionale afectate de căderile de zăpadă din perioada 19 – 21 aprilie.

În aceste zone se acţionează cu 200 autoutilaje proprii şi cu 60 autoutilaje închiriate, în special în zonele administrate de DRDP Iaşi şi DRDP Braşov.

Zonele afectate de condiţiile meteorologice sunt:

– DN 66 (defileul Jiului);

– DN 67C (Rânca);

– DN 7A (Voineasa-Obârşia Lotrului);

– DN 1A (Cheia);

– DN 58 (Anina);

– DN 10 (Intorsura Buzăului – Siriu);

– DN 73 (Rucăr-Bran);

– DN 11 (pasul Oituz);

– DN 17 (pasul Tihuţa în zona Câmpulung Moldovenesc).

CNAIR SA, împreună cu Direcţia Rutieră din cadrul IGPR solicită participanţilor la trafic care tranzitează în special traseele de drum situate în zonele montane înalte, pasuri, trecători, afectate de actualele fenomene meteorologice specifice iernii să îşi echipeze corespunzător autovehiculele (anvelope de iarnă, lanţuri antiderapante, combustibil, pături, săculeţ cu material antiderapant, mâncare, apa, etc).

Puteţi obţine informaţii suplimentare privind starea reţelei de autostrăzi şi drumuri naţionale de la Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă, la numerele de telefon 021/9360, 021/264.33.33, 021/264.33.34,  TEL VERDE 0800.80.9360, sau de pe pagina de web a CNAIR SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.