CNAIR: Niciun drum național nu este închis sau restricționat

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR) informează în 19 noiembrie, la ora 9.20, că niciun drum național nu este închis sau restricționat în urma avertizărilor Cod Galben de ninsoare, lapoviță și ploaie, însoțite de intensificări ale vântului, emise de ANM în două treimi din țară.

sursă foto: CNAIR

Au fost, totuși, două drumuri blocate, însă din cauza unor accidente. Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe DN 6 Caracal – Radomireşti, la kilometrul 146, judeţul Olt, din cauza unei platforme auto care s-a răsturnat – fără a fi înegistrate victime -, circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers începând cu ora 8.45 timp de 45 de minute.

Totodată, pe DN 15D Vaslui – Roman, pe raza comunei Dumeşti, judeţul Vaslui, din cauza unui autotren care a deraiat, circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers începând cu ora 8.50, fiind reluată în aproximativ 45 de minute.

În noaptea de 18 spre 19 noiembrie, drumarii au acționat cu 686 utilaje și au răspândit aproximativ 4.618 tone material antiderapant, pentru a menține rețeaua rutieră națională practicabilă, în condiții de siguranță.

Iată precizările CNAIR:

Frontul atmosferic a afectat inițial Oltenia și Muntenia, iar treptat fenomenele meteotologice s-au deplasat spre Transilvania și Moldova. În aceste condiții Direcțiile regionale ale CNAIR au început să acționeze încă de aseară pentru a menține circulația deschisă pe drumurile publice.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel:

DRDP București – 268 autoutilaje si s-au raspandit 2107 tone material antiderapant

DRDP Craiova – 118 autoutilaje si s-au raspandit 1297 tone material antiderapant

DRDP Timișoara – 60 autoutilaje si s-au raspindit 288 tone material antiderapant

DRDP Cluj – 79 autoutilaje si s-au raspandit 391 tone material antiderapant

DRDP Brașov – 81 autoutilaje si s-au raspandit 438 tone material antiderapant

DRDP Iași – 35 autoutilaje  si s-au raspandit 46,5 tone material antiderapant

DRDP Constanța – 45 autoutilaje și s-au raspandit 144.5 tone sare

Menționăm că frontul atmosferic se manifestă la această oră mai puternic în Transilvania și Moldova.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, 0800.800.301 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga:www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.