CNAIR a reparat denivelarea de pe Orăștie – Sibiu

muncitori, orastie, autostradaCNAIR a reparat denivelarea apărută pe o porțiune de 250 de metri de pe banda 1 (Calea 2) a autostrăzii Orăștie – Sibiu, sectorul Săliște – Sebeș (km 286+400—km 286+650), pe sensul Sebeș – Sibiu, după ce a restricționat traficul începând de marți, astfel că sâmbătă se circulă fără probleme. 

“Menționăm că această denivelare a apărut pe alt sector decât cel refăcut în regie proprie”, a ținut să precizeze Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a reconstruit în cursul anului trecut circa 300 de metri din sectorul Cunța – Săliște, pe care apăruseră fisuri .

Reparațiile de pe sectorul menționat au fost executate cu ajutorul instalațiilor cu infraroșu specifice reparării gropilor izolate.

“Acestea se folosesc în special în sezonul rece, la temperaturi scăzute de până la—25 grade Celsius,—30 grade Celsius. Tehnologia constă în încălzirea mixturii de până la 160 de grade Celsius, dar și în încălzirea părții carosabile. Astfel, mixtura topită la 160 de grade Celsius se așează și se cilindrează, prin eliminarea apei, apoi se omogenizează în așa fel încât să nu existe riscul ca pe viitor plombele să sară sau ca apa să se infiltreze din nou”, explică CNAIR, într-un comunicat remis redacției.

muncitori,-orastie,-autostrada.-0

Expertiză anulată

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere amintește că, având în vedere situația lotului 3 al autostrăzii Orăștie — Sibiu, a demarat anul trecut procedura pentru realizarea unei expertize.

Aceasta a fost ulterior anulată, deoarece unicul ofertant nu a depus garanția de participare în conformitate cu prevederile legale și, astfel, expertiza care urma a fi efectuată inițial, nu a mai fost finalizată.

“În acest moment și având în vedere situația acestui tronson, directorul general al CNAIR a solicitat demararea de urgență a procedurii pentru realizarea expertizei întregului lot, pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme și pentru păstrarea siguranței circulației. În continuare, CNAIR va monitoriza permanent întregul tronson de autostradă, realizând inspecții și rapoarte lunare până la finalizarea expertizei întregului lot”, se mai precizează în comunicatul CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.