Coca Constantinescu, reconfirmat prim-vicepreședinte al ASF

Cornel Coca Constantinescu a fost reconfirmat miercuri, în plenul Parlamentului, în funcția de prim-vicepreședinte al Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Deputații și senatorii au decis cu 307 voturi “pentru” și 10 “împotrivă” numirea lui Coca Constantinescu în funcția de vicepreședinte, membru executiv, sectorul asigurărilor-reasigurărilor al Consiliului ASF.

Numirea unui nou președinte al ASF, după revocarea lui Mișu Negrițoiu, a fost amânată.

Cine este Cornel Coca Constantinescu:

Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreşedinte al ASF, are o experienţă de peste 25 de ani în domeniul pieţelor financiare. A ocupat, printre altele, poziţiile de vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (2011 – 2013), preşedinte şi director general al MKB Romexterra Leasing (2003 – 2011), Vicepreşedinte (2004) şi de membru al Consiliului de Administraţie al Romexterra Bank (2004 – 2006), se arată într-un comunicat al ASF.

Cornel Coca Constantinescu este doctor în ştiinţe economice, specialitatea Finanţe, iar din anul 2010 este profesor asociat în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.