Cod Galben de ninsori, lapoviță, ploi și vânt

Meteorologii au emis mai multe avertizări Cod Galben de ninsori, lapoviță și ploaie, valabile din seara de 18 noiembrie până în 19 noiembrie la ora 22.00, în 30 de județe și București, și de intensificări ale vântului, până în 19 noiembrie la ora 18.00.

“În intervalul duminică ora 22.00 – luni ora 10.00 – vor fi precipitații în general moderate cantitativ, la început mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar în dimineața zilei de luni, 19 noiembrie, treptat ninsorile se vor transforma în lapoviță și ploaie. Temporar vântul va avea unele intensificări cu viteze în general de 40…50 km/h. Zone afectate: Oltenia, vestul, centrul și nordul Munteniei.

Totodată, în intervalul 18 noiembrie, ora 22.00 – 19 noiembrie, ora 22.00, vor fi ninsori în general moderate și strat de zăpadă. Zone afectate: Carpații Meridionali și Orientali, Munții Banatului, Moldova, estul și sudul Transilvaniei.

De asemenea, până luni la ora 18.00 vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de 55…75 km/h, în Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei. Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, iar cantitățile de apă vor depăși local 30 l/mp.

Local și temporar, ninsori cu depunere de strat de zăpadă vor fi și în Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.