Cod Galben de ninsori viscolite

Administrația Națională de Meterorologie a emis o avertizare Cod Galben de vânt şi ninsori viscolite, valabile în data de 28 noiembrie, de ora 2.00 până la ora 10.00, în judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomiţa, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman şi Olt, precum și în București.

Astfel, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile şi se va depune un strat de zăpadă, local consistent. În unele zone, mai ales în dimineaţa de 28 noiembrie şi cu precădere în regiunile sud-estice, vor fi depuneri de gheaţă.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 40 – 50 kilometri pe oră, iar în estul, centrul, sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55 – 75 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100 de metri.

Vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării.

Notă: Vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.