Cod Galben de ploi și furtuni, două zile în aproape toată țara

1
Administrația Națională de Meteorologie a emis două avertizări Cod Galben de ploi, furtuni și grindină, ce vor cuprinde aproape toată țara, începând din 19 mai, până în 21 mai la ora 10.00.
 
 
 

Astfel, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Cod Galben 19 mai, ora 11.00 – 21 mai, ora 22.00

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. 

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANMva actualiza mesajul prin avertizări de vreme severă imediată.

Cod Galben 20 mai, ora 12.00 – 21 mai, ora 06.00

În cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza mesajul prin avertizări de vreme severă imediată

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.