Cod Galben de ploi și ninsori, 3 zile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis  o avertizare Cod Galben de ploi și ninsori, valabilă până în seara de 17 martie, pentru aproape toată țara.

Astfel, începând din 15 martie, ora 14:00, până pe 17 martie, ora 20:00, vor fi ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania, viscol la altitudini de peste 1.500 m, ploi și ninsori abundente în Moldova și, local, ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea.

Iată mesajul transmis de ANM:

„În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp.

Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă.

La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Intensificări ale vântului se vor semnala, local și temporar și în Transilvania și Moldova, dar la intensități mai reduse”.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza acest mesaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.