Colierul metalic de la Podul Agigea a fost demontat

Colierul metalic, în greutate de 90 tone, de la Podul Agigea, montat pentru ancorarea cablurilor provizorii de susținere ale podului în perioada lucrărilor de reabilitare, a fost coborât, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

La demontarea colierului au fost utilizate două macarale a câte 500 tone și o nacelă care a fost ridicată la 54 m.

“Operațiunea, extrem de importantă pentru finalizarea lucrărilor la Podul Agigea, a putut fi executată doar în condiții meteo favorabile (perioade cu vant sub 9m/s)”, precizează CNAIR.

Odată încheiată această etapă, graficul de lucrări poate fi respectat, atfel încât circulația să fie redeschisă la 4 benzi, fara restrictii de tonaj sau viteza, pe întreg podul cel mai târziu în data de  26 mai 2017, ora 00:00.

Potrivit reprezentanților CNAIR, au mai rămas de executat lucrări de tensionare definitivă a cablurilor de susținere, montarea parapetului directional, marcajul rutier orizontal și finalizarea rosturilor de dilatație.

Tensionarea cablurilor se face etapizat și este importantă pentru aducerea tabierului podului la nivelul initial.

Lucrările de reabilitare a podului, începute la 1 octombrie 2013 – când CNADNR a închis traficul – ar fi trebuit să se încheie de acum 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.