Compania petroliera de stat din Azerbaidjan vrea 300 benzinarii in Romania

 

Compania petroliera de stat din Azerbaidjan (SOCAR) intentioneaza sa isi extinda reteaua de benzinarii din strainatate, Romania fiind una din principalele tinte ale azerilor, potrivit publicatiei ABC.az., citata de HotNews. Rovnag Abdullaiev, presedintele SOCAR, a aratat ca in urmatorii doi-trei ani compania pe care o conduce va deschide circa 300 de benzinarii in Romania.

 

SOCAR a inceput deja sa-si extinda reteaua din Ucraina, unde au fost deschise sapte noi benzinarii, pentru ca in luna iunie sa urmeze alte 17 unitati.

‘In plus, in urmatorii doi sau trei ani, vrem sa deschidem circa 300 de benzinarii sub brandul SOCAR in Romania’, a spus Abdullaiev in cadrul unei conferinte de presa la Baku.

In prezent, SOCAR detine cea mai mare retea de benzinarii din Georgia, care va ajunge la 100 de unitati in cursul acestui an. La noi, Petrom detine cea mai mare retea, cu 550 de unitati, urmata de Rompetrol, cu 450 de unitati, si de LuKoil, cu 300 de unitati.

SOCAR este prezenta pe piata locala din 2007, cand si-a deschis o reprezentanta in Bucuresti. Compania petroliera a intentionat sa preia rafinaria Arpechim de la Petrom, insa negocierile au esuat. La jumatatea lunii trecute, Monitorul de Botosani a scris ca SOCAR a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al societatii Romtranspetrol, care opereaza 14 benzinarii in judetele Neamt, Suceava, Iasi si Botosani. Suma tranzactiei nu a fost facuta publica. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.