Compania românească a cărei voce se aude peste hotare de 90 ani

Toată lumea a auzit de Ciserom, compania din Sebeș care, de 90 de ani, fabrică cele mai bune șosete din România. Mulți, probabil, le purtăm produsele fără să le dăm atenție. Mai puțini știu, însă, de succesul pe care Ciserom l-a înregistrat în ultimii ani, compania devenind un exemplu pozitiv de business autentic românesc.

Deși are o cifră de afaceri de peste 5 milioane euro care nu dă semne de stagnare, Ciserom are mult mai multe motive de mândrie. Stabilitatea financiară nu e un lucru ușor de realizat pentru o companie românească, însă tocmai eticheta „Made in Romania” este pentru fabrica din Sebeș un motto sub care își promovează creația. Aflați că englezii, francezii, germanii, dar și elvețienii sau americanii poartă șosetele fabricate în Sebeș. Cam atât de departe au ajuns exporturile, Ciserom devenind astfel un ambasador al calității produselor autohtone.

Nu putem să nu ne întrebăm care e rețeta succesului Ciserom, deși am avea o misiune grea dacă am încerca să o definim. Fiind înființată în perioada interbelică, fabrica de ciorapi din Sebeș este, în primul rând, o supraviețuitoare a evenimentelor nefaste ale istoriei recente a țării noastre. Ce nu a distrus-o a făcut-o, însă, mai puternică, iar Ciserom a dezvoltat un business cu adevărat eficient, acordând o atenție sporită concurenței, dar și trendurilor. În fapt, șosetele sunt și ele un „fashion statement”, nu-i aşa?

Pe toate acestea Ciserom le realizează fără să uite de unde a plecat, ba chiar amintindu-și constant începuturile. Iar în 2017, când compania împlinește 90 ani, nu putem decât să le urăm „La mulți ani” celor 320 de angajați – „familia Ciserom”, cum le place să se numească.

Mai multe personalități s-au grăbit să le trimită gânduri bune. Printre ele se află și Tiberiu Albu, tânărul câștigător al concursului Vocea României: „Ciserom îmi pare o companie foarte autentică, iar asta nu e un lucru ușor de realizat, dacă vrei să ai succes. Păstrează o tradiție și devine din ce în ce mai bună în tot ce realizează, iar recompensele financiare nu întârzie să apară. Nu oricine se poate lăuda cu ‚lucruri bine făcute în România’. E o companie care merită respectul și susținerea noastră.”   

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.