Condiții de călătorie în Austria (actualizare)

Ministerul de Externe austriac reamintește că, începând cu 8 noiembrie, angajații, proprietarii și operatorii au voie să intre la locurile de muncă (unde nu poate fi exclus contactul fizic cu alte persoane) numai dacă au fost testați, recuperați sau vaccinați (germană: 3G, engleză: TRV).

Contactele în sensul primei propoziții nu includ maximum două contacte fizice pe zi, care au loc în aer liber și fiecare nu durează mai mult de 15 minute (de exemplu, șoferi profesioniști). Între 1 și 14 noiembrie, lipsa 3G-/TRV-proof poate fi înlocuită cu purtarea unei măști FFP2.

Obligativitatea se aplică la toate locurile de muncă unde nu poate fi exclus contactul fizic cu alte persoane.

Șoferii de camion sunt exceptați, dacă sunt singuri în cabina vehiculului. Însă nu și cei care conduc avioane, trenuri, autobuze și autocare, taxiuri.

Vor avea acces doar cei testați anti-COVID, care au trecut prin boală sau vaccinați, astfel:

  • test înseamnă un certificat oficial în germană sau engleză a unui test cu antigen nu mai vechi de 24 de ore, un test PCR nu mai vechi de 72 de ore;  dovada oficială a anticorpilor sau autotestele nu mai sunt acceptate;
  • recuperat înseamnă deținerea unui certificat oficial de recuperare în germană sau engleză, de cel mult 180 de zile;
  • vaccinare înseamnă deținerea unui certificat oficial în germană sau engleză de a doua sau a treia vaccinare de cel puțin 360 de zile pentru vaccinurile în care sunt necesare două vaccinuri, sau o a doua vaccinare de cel puțin 270 de zile sau a treia vaccinare de cel puțin 360 de zile pentru vaccinuri unde este necesară o singură doză;
  • o infecție anterioară și una sau mai multe vaccinări nu mai vechi de 360 ​​de zile sunt, de asemenea, tratate ca vaccinare valabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.