Conducerea SDN Turnu Severin a fost destituită

Conducerea tehnică (directorul și directorul adjunct) a Secției de Drumuri Naționale Turnu Severin a fost destoituită, vineri, de șeful DRDP Craiova, Bogdan Bratu, după cei ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, aflat joi în județul Mehedinți pentru a inspecta situația infrastructurii rutiere din această zonă, a constatat nereguli care există de mai mult timp pe sectoarele administrate de SDN.

“În urma acestei vizite, ministrul Transporturilor a constatat nereguli care există de mai mult timp pe sectoarele administrate de Secția de Drumuri Naționale Turnu Severin. În consecință, Directorul DRDP Craiova, Bogdan Bratu, a decis destituirea conducerii tehnice a acestei secții  (Directorul și Directorul Adjunct)”, precizează un comunicat al CNAIR.

Iată precizările:

“Principala abatere a constat în nerespectarea ordinului de începere a lucrărilor de întreținere curentă dat de DRDP Craiova. De asemenea s-au mai constatat deficiențe la marcajele căilor de rulare, a semnalizării rutiere și lipsa unor elemente privind siguranța circulației.

În plus, parapeții viaductelor de pe Clisura Dunării nu erau vopsiți, iar lucrările de igienizare și toaletare a copacilor de pe marginea carosabilului nu erau efectuate.

Pentru o perioadă de 30 de zile a fost desemnată o conducere interimară care în cel mai scurt timp trebuie să ia măsuri pentru remediera situațiilor constatate cu ocazia vizitei ministrului transporturilor în județul Mehedinți”.

Principalul scop al vizitei  a fost verificarea stadiilor proiectelor de infrastructură rutieră prioritare pentru această zonă și au fost discutate soluțiile care ar putea conduce la finalizarea și modernizarea mai multor sectoare de drum național de interes local.

Au fost punctate câteva din proiectele de investiții care sunt planificate pentru acest an: lucrări de consolidare și întreținere a DN 57 pe sectoarele Orșova – Eșelnița – Dubova, precum și lucrări de stabilizare şi consolidare a versanţilor.

Au fost inspectate și tronsoanele de drum din zona Colibași și DN 56C Bistreț-Mileni-Burila Mică și a fost stabilit un calendar pentru reabilitare și modernizare.

 “Mi-am propus să monitorizez și activitatea directorilor de DRDP astfel încât să văd că lucrurile pe care le promit, în momentul în care stau de vorbă cu autoritățile locale, se respectă și se realizează în termenele pe care le agreăm. Astăzi am vizitat mai multe obiective de investiții. Pentru fiecare avem soluții de rezolvare a problemelor în timp util”, a declarat Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor va continua seria de vizite de lucru în perioada următoare și în alte județe, pentru a inspecta principalele obiective de investiții gestionate de unitățile aflate în subordinea ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.