Conferințele Club Feroviar

Conferințele Club Feroviar au ajuns la a XIII-a ediție și vor avea loc in zilele de 14 si 15 martie, la Alba Iulia.

Conferinta de Infrastructura, cu titlul „Dezvoltarea pietelor feroviare in Europa Centrala si de Sud-Est pentru 2030 si dupa”, reuneste administratori de infrastructura, constructori de talie internationala si regionala, integratori si companii de inginerie, alaturi de reprezentanti ai sectorului public si cadre universitare pentru a dezbate proiectele importante care se desfasoara pe piata romaneasca si ECE.

Agenda principala a evenimentului cuprinde o grupare de prezentari, discutii si dezbateri, care vor evidentia tendinta tarilor din regiune de a atrage fondurile structurale europene disponibile pentru a investi in sistemele lor feroviare si vor atrage atentia asupra potentialului enorm al pietei feroviare din ECE.

  • Construirea unui sistem feroviar unitar, competitiv si integrat
  • Provocari si oportunitati in era digitala
  • Proiecte, cu finantare europeana, de infrastructura feroviara in ECE

De ce Alba Iulia

Regiunea Hunedoara – Alba este tranzitata de Coridorul IV Paneuropean, ramura Nordica si cuprinde ample santiere de lucrari la infrastructura feroviara din Romania. Proiectul presupune echiparea liniilor cu sistemul ERTMS/ETCS Nivel 2 si modernizarea a 15 statii de cale ferata si 19 puncte de oprire.

În cea de-a doua zi a conferintei vor avea loc vizite tehnice pe santierele din Coslariu si Sighisoara, unde isi desfasoara activitatea constructori precum FCC Construccion, Astaldi, Alstom, Strabag, Arcada, Aktor sau Swietelsky.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.