Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția FAN Courier – SLS Cargo

FAN Courier, liderul pieței locale de curierat preia pachetul majoritar al operatorului de transport și logistică SLS Cargo, după ce Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția anunțată în noiembrie 2019.

Autoritatea competentă a avizat tranzacția în termenii și condițiile stabilite inițial de cei doi parteneri. 

“Consiliul Concurenței a anunțat că tranzacția FAN Courier-SLS Cargo respectă legislația în vigoare inclusiv în materie de concurență, astfel că deja s-au făcut primii pași pe drumul integrării. Modificările din acționariat au fost deja operate la Registrul Comerțului, intrăm în perioada de creionare a planurilor viitoare. Tranzacția este un parteneriat generat de obiective commune, pe care ne propunem să le atingem folosindu-ne de resurse comune”, a declarat Adrian Mihai, managing partner FAN Courier. 

SLS Cargo este o companie antreprenorială integral românească, ce activează în domeniul freight forwarding fondată în 2014 de omul de afaceri Mihai Stoica. 

“Să înveți de la cei mai buni este cea mai importantă lecție pe care am înțeles-o și pe care am decis să o aplic ca antreprenor. De aceea, consider intrarea FAN Courier în acționariatul SLS Cargo ca fiind o infuzie de know – how și experiență antreprenorială mai mult decât o tranzacție clasică”, a declarat Mihai Stoica, fondatorul SLS Cargo. 

Conform contractului dintre părți, SLS CARGO va continua să funcționeze sub brand propriu, fără a fi absorbită de FAN Courier. Fondatorul companiei își menține calitatea de acționar și CEO, o decizie similară fiind asumată și pentru echipa de top management a operatorului de freight forwarding. 

Noul board SLS Cargo urmează să decidă în perioada următoare planurile de dezvoltare pe termen mediu și lung, ținând cont de actualul context economic. 

 

Despre SLS Cargo

Compania de servicii logistice SLS CARGO a demarat operațiunile în anul 2014 prin deschiderea primului său birou operațional în București. În 2015, activitatea companiei se dezvoltă prin deschiderea a două locații noi în Rădăuți și în Constanța, urmate în anul 2016 de inaugurarea primului depozit SLS Cargo din București. Odată cu formarea unei noi echipe, 2017 a însemnat și deschiderea primului terminal feroviar în București exclusiv operat de SLS Cargo. În 2018, dezvoltarea rapidă de pe piața locală a încurajat depășirea granițelor și deschiderea primelor birouri în Bulgaria și în Italia, precum și noi parteneriate globale.

Pentru a consolida calitatea serviciilor oferite, SLS CARGO a obținut certificările ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000 (HACCP) și este membru FIATA și IATA. Anul acesta, SLS Cargo și-a consolidat poziția de jucător important pe piața serviciilor de transport și logistică prin operarea a 25.000 mp spații de depozitare în 4 locații din Mogoșoaia, Bâcu, Buftea și Cluj, gestionarea unei flote proprii de camioane precum și derularea activității operaționale de transport prin 7 birouri în România și 2 birouri internaționale, în Bulgaria și Italia. Cu un portofoliu de clienți diversificat pe fiecare industrie și o echipă de 120 angajati, SLS Cargo a devenit una dintre cele mai dinamice companii din domeniu în România.   

Despre FAN Courier

FAN Courier este o companie cu capital integral românesc, fondată în 1998 de Adrian Mihai, Neculai Mihai și Felix Pătrășcanu. FAN Courier a devenit în 2006 liderul pieței românești de curierat, poziție consolidată constant datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată noi, introduse permanent.

FAN Courier deservește cei peste 50,000 de clienți, majoritatea persoane juridice, cu ajutorul unei echipe formate din peste 6,900 de colaboratori și a unei flote auto de peste 4,200 de autovehicule. 

Distincțiile obținute constant în ultimii ani de compania FAN Courier reprezintă o recunoaștere a performanței de afaceri, a implicării în dezvoltarea economică a României, a responsabilității în fața comunității și a implicării acționarilor fondatori în educarea viitoarei generații de antreprenori. 

În 2017 și 2019, FAN Courier a fost nominalizat și a câștigat primul loc în Top Superbrands România, fiind pentru prima oară în istoria de peste 10 ani a premiilor când o companie câștigă acest titlu de două ori consecutiv și pentru a doua oară când un brand românesc ocupă locul fruntaș în clasament. În plus, constant, FAN Courier se numără printre companiile incluse în Topul celor mai puternici jucători din economie, realizat de diferite organizații și publicații de business recunoscute în România: locul 1 înTopul Național al Firmelor Private din România, la categoria întreprinderi mari, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, locul 3 în Topul Național al Firmelor Private, categoriile Performanță Globală și Productivitate Întreprinderi Mari, locul 12 în Topul celor mai cunoscute și longevive branduri românești, realizat anual de publicația BIZ și Best Courier Company, acordat în cadrul GPeC 2018 și 2019.  

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.