Constructor pentru 17,5 km din Autostrada de Centură a Capitalei

Autostrada de Centură a Capitalei (A0) are constructor pentru încă 17,5 km, după ce o asociere de constructori româno-italiană a fost declarată câştigătoare la reevaluarea ofertelor, pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord.

„Încă 17,5 km din Autostrada de Centură a municipiului Bucureşti (49,57 km) au constructor desemnat! După reevaluarea ofertelor pentru contractul pentru proiectarea şi execuţia Lotului 1 al A0 Nord, a fost declarată definitiv câştigătoare o asociere de constructori româno-italiană. După semnarea contractului, Lotul 1 al A0 Nord trebuie finalizat în 34 de luni (12 luni pentru proiectare şi 22 de luni pentru execuţia lucrărilor)”, a scris pe Facebook, în 9 august, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Contractul are o valoare de 815,07 milioane lei (fără TVA) şi este finanţat prin fonduri europene nerambursabile.

Conform unui comunicat al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ofertantul desemnat câştigător este Asocierea Impresa Pizzarotti& C SpA Italia S.p.A. – Retter Projectmanagement, cu preţul de 815 milioane de lei, fără TVA.

În cadrul contractului sunt prevăzute 10 structuri, dintre care 2 pasaje de o complexitate tehnică ridicată, având o lungime de 733 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste CF101 Bucureşti-Piteşti DN7) şi respectiv 650 m (pasaj pe Autostrada de Centură peste râul Colentina, CF 300 Bucureşti-Ploieşti şi CF Mogoşoaia-Buftea).

Perioada de garanţie a lucrărilor este de 10 ani.

Traseul Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord-Lotul 1 se desfăşoară pe teritoriul judeţului Ilfov între DJ601A (Dragomireşti Vale-Bâcu) şi DN1 în dreptul localităţii Corbeanca.

Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţiilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire. 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.