Constructor pentru Secțiunea 3 a Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești

CNADNR a desemnat, în 12 mai, câștigătorul pentru proiectarea și execuția Secțiunii 3 din Autostrada A1 Sibiu-Pitești, ultima porțiune a autostrăzii care nu are deocamdată un contract semnat. Parte a tronsonului care traversează Carpații, Secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 km. Lucrările trebuie să fie finalizate în 4 ani și 9 luni de la data semnării contractului, din care 12 luni este perioada prevăzută pentru proiectare.

Asocierea italiano-română WEBUILD-TRANCRAD care a câștigat acest contract (finanțat din fonduri europene), cu suma de 5,323 miliarde de lei (fără TVA), trebuie să construiască pe traseul Secțiunii 3:

– 95 de poduri și pasaje
– 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)
– 1 nod rutier la Cornetu
– 1 nod rutier la Văleni
– 1 ecoduct în zona localității Călinești

Autostrada A1 Sibiu-Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 Secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate:

Secțiunea 1: Sibiu-Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023.

Secțiunea 2: Boița-Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027.

Secțiunea 4: Tigveni-Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului.

Secțiunea 5: Curtea de Argeș-Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Autostrada A1 Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta centrul şi vestul României cu reţeaua europeană de autostrăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.