Constructor român pentru Autostrada Focșani-Bacău (3 loturi)

Asocierea de constructori români Spedition UMB-SA&PE Construct-Tehnostrade va realiza toate cele 3 loturi ale Autostrăzii Focșani-Bacău (95,9 km), a decis, în 25 noiembrie, CNAIR.

Pentru lotul 1 (Focșani-Domnești Târg), cu o lungime de 35,60 km, valoarea de atribuire este de 2,354 miliarde de lei, fără TVA.
 
Pentru lotul 2 (Domnești Târg-Răcăciuni), cu o lungime de 38,78 km, valoare de atribuire este 2,485 miliarde de lei, fără TVA.
 
Pentru lotul 3 (Răcăciuni-Bacău), cu o lungime de 21,52 km, valoare de atribuire este de 1,673 miliarde de lei, fără TVA.
 
Pe traseul întregii secțiuni de autostradă vor fi construite 91 de poduri și pasaje.
 
Durata de executie a fiecarui contract este de 30 de luni, astfel că ar trebui să se poată circula, în anul 2025, pe această secțiune a Autoastrăzii Moldovei (A7.
 
„Depinde însă cât de repede vom putea semna contractele, deoarece timp de 10 zile ne aflăm în perioada în care se pot depune contestații. Autostrada Buzău-Focșani face parte din Coridorul 3 București – Regiunea NE (Moldova) și reprezintă una dintre prioritățile absolute la nivel național”, a declarat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.
 
„Îmi doresc să nu existe contestații, astfel încât să putem semna contractele cât mai repede pentru această autostradă finanțată cu bani din PNRR”, a spus și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.