Constructor român pentru toată Autostrada Buzău-Focșani (din A7)

Asocierea de constructori români SA&PE Construct Spedition UMB-Tehnostrade-Intertranscom Impex va construit toate cele patru tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7), ce însumează 82,44 km.

CNAIR a semnat cu constructorul român, în urmă cu două săptămâni (6 septembrie), contractele pentru execuția tronsoanelor 1 și 4, precum și cel de finanțare prin PNRR, iar în 20 septembrie, l-a desemnat câștigător al licitației pentru celelalte două – tronsoanele 2 și 3, ce însumează aproape 70 de km.

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), iar contractul include construirea a 12 poduri, între care Podul peste Râmnicu Sărat și pesteDN22.
 
Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA), iar pe acesta vor fi construite 18 poduri și un pasaj, între care Podul peste DJ 205R și peste pârâul Ramna.
 
Constructorul avea la dispoziție 26 de luni și 2,77 miliarde de lei (fără TVA) pentru a finaliza lucrările la aceste două tronsoane.
 

Tronsoanele 1 și 4 însumează 15,54 km, iar oferta câștigătoare a fost în valoare totală de 1,45 de miliarde de lei (fără TVA). Antreprenorul trebuie să finalizeze lucrările în 20 de luni (anul 2024).

Pe tronsonul 1 (Buzău-Vadu Pașii), cu o lungime de 4,6 km și o valoare de 689,28  milioane de lei (fără TVA), antreprenorul va construi inclusiv 4 poduri, pasaje și viaducte și un nod rutier.

Pentru suma 763,72 milioane de lei (fără TVA) același antreprenor va construi pe cei 10,94 de km ai tronsonului 4 (Mândrești Munteni-Focșani Nord), inclusiv 7 poduri, pasaje și viaducte dar și două noduri rutiere.

„Autostrada Buzău-Focșani, de peste 82 de km, va asigura prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.