Construirea in regim de urgenta a pasajelor Mihai Bravu – Calea Vacarestilor, anulata de tribunal

 

Tribunalul Municipiului Bucuresti a anulat cele doua autorizatii de construire emise de primarul general Sorin Oprescu in decembrie si martie pentru realizarea in regim de urgenta a doua pasaje rutiere, paralele, pe directia Sos. Mihai Bravu – Calea Vacarestilor. Cel care a atacat in justitie documentele a fost prefectul Capitalei, Cristian Atanasoaei, motivand lipsa Planului Urbanistic Zonal (PUZ), document impus de Legea nr. 50/1991 si aprobat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) abia in aprilie. Primaria Capitalei poate face recurs in termen de 15 zile de la data pronuntarii sentintei.

 

Tribunalul Municipiului Bucuresti a admis, in 10 iunie, cererea Prefecturii Capitalei de anulare a autorizatiei de construire nr. 615/29.12.2010 si autorizatia de construire nr. 64/01.03.2011. “Decizia Tribunalului Bucuresti este fireasca, avand in vedere ca o institutie precum Primaria Capitalei a emis nu una, ci doua autorizatii de construire, fara a avea la baza un document esential pentru acest obiectiv, si anume PUZ-ul. Data la care a fost acesta aprobat de CGMB este ulterioara celor doua autorizatii si, in mod evident, nu a fost luat in calcul de instanta. Decizia Tribunalului este, insa, si un semnal clar dat Primariei Generale, ca documentatiile aferente oricaror proiecte publice trebuie sa fie intocmite inainte ca proiectul sa inceapa, si nu dupa emiterea autorizatiei de construire. Astfel, legea se va respecta, si nu vom avea doar campanii de imagine, ci proiecte corecte si sustenabile legal”, sustine prefectul Atanasoaei.

Lucrarile la prima constructie – Pasajul Suprateran Mihai Bravu – Splaiul Unirii, ce va asigura traversarea Splaiului Unirii, in zona intersectiei cu soseaua Mihai Bravu -, au inceput deja la mijlocul lunii ianuarie. Traseul are ca punct de plecare Bd. Mihai Bravu, in dreptul strazii Vantului (statia de metrou Mihai Bravu), traverseaza Splaiul Unirii (Raul Dambovita) si intersectia Vacaresti cu Bd. Mihai Bravu, incheindu-se pe Calea Vacaresti. Lungimea pasajului, care va avea 4 benzi pe sens, este de 700 m, iar durata de executie a lucrarilor este de 12 luni. Practic, anul viitor in ianuarie ar trebui sa fie gata, daca municipalitatea va castiga la recurs.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.