Consultanţă la vânzarea Praktiker către Kingfisher

Echipa integrată de Tranzacţii a PwC România şi firma sa afiliată de avocatură, D&B David şi Baias au asistat acționarii Praktiker în tranzacţia de vânzare către britanicii de la Kingfisher.

Anda Rojanschi

Tranzacţia a presupus preluarea unei reţele de 27 de magazine de bricolaj, cu o cifră de afaceri de circa 630 de milioane de lei în 2016.

Echipa PwC România şi D&B David şi Baias implicată în tranzacţie a fost formată din aproximativ 10 consultanţi şi avocaţi care au oferit vânzătorului servicii de consultanţă de corporate finance, consultanţă juridică şi fiscală.

„A fost o tranzacţie foarte interesantă, ce include şi preluarea unor active imobiliare deţinute de vânzători. Semnarea contractului a necesitat aproape şase luni de negocieri, care s-au intensificat în perioada imediat anterioară semnării”, a declarat Anda Rojanschi, Partener, D&B David şi Baias, liderul echipei de servicii de asistență fiscală și juridică în tranzacţii.

„Tranzacţia confirmă încă o dată angajamentul PwC pentru susţinerea antreprenorilor locali. Am fost alături de domnul Susli timp de mai mulţi ani, ajutându-l să dezvolte business-ul Praktiker, şi asistându-l şi acum la momentul exit-ului. Din postura de consultanţi, am recomandat o procedură competitivă de vânzare, cu mai mulţi potenţiali cumpărători implicaţi în tranzacţie, ceea ce a dus la obţinerea unui preţ cât mai apropiat de obiectivele proprietarului”, a declarat George Ureche, Director, Servicii de Tranzacţii, PwC România şi parte a echipei PwC dedicate companiilor antreprenoriale şi a afacerilor de familie.

George Ureche

“Sunt convins însă că suma obţinută în această tranzacţie se va reîntoarce ca investiţii în economia naţională, generând valoare adăugată şi noi locuri de muncă – acest proces ciclic de creare şi eliberare de valoare fiind specific antreprenorilor pur sânge, aşa cum este domnul Susli”, a adăugat el.

„Tranzacția confirmă momentul bun pentru România din perspectiva pieţei de M&A, pentru că mai multe fonduri de investiţii globale şi mari investitori strategici analizează oportunităţile oferite de ţara noastră şi sunt în căutarea unor ţinte atractive de achiziţii pentru a-şi face intrarea pe piaţă sau a-şi consolida prezenţa pe plan local”, a adăugat Anda Rojanschi.

Echipa de consultanţă juridică D&B David şi Baias a fost coordonată de Sorin David și Anda Rojanschi (Parteneri D&B David şi Baias) și include pe Georgiana Bălan, Avocat Senior și Adina Oprea, Avocat Colaborator.

În ceea ce priveşte echipa de M&A şi Corporate Finance, aceasta a fost compusă din Cornelia Bumbăcea (Partener, Servicii de Consultanţă pentru Management, PwC România), George Ureche (Director), precum şi Gabriela Pieleanu, Manager, Marina Pavel (Manager) și Larisa Untaru, Senior Consultant.  

Echipa de consultanţă fiscală implicată în tranzacţie a fost coordonată de Mihaela Mitroi, Liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, asistată de Raluca Popa, Director si Inge Abdulcair, Senior Manager.

Finalizarea tranzacţiei prin care Kingfisher preia reţeaua Praktiker necesită şi aprobarea Consiliului Concurenţei.

Anul acesta, Echipa integrată de Tranzacţii a PwC România şi D&B David şi Baias a fost implicată în mai multe tranzacţii de anvergură printre care preluarea Supremia de către francezii de la Solina și achiziţia SunWave Pharma de către fondul sud-african de investiţii Coast2Coast Capital.

Despre D&B David și Baias

D&B David și Baias este societatea de avocatură afiliată PwC în România și este parte din rețeaua internațională PwC Legal, care cuprinde 2000 de avocați în 75 de țări. Echipa D&B David si Baias este alcătuită din 45 de avocați (dintre care 4 parteneri) și acordă consultanță și asistență juridică societăților locale și multinaționale în domenii precum: fuziuni, achiziţii şi restructurări, societăţi comerciale şi grupuri de societăţi, proprietăţi imobiliare, concurenţă şi ajutoare de stat, servicii financiare şi pieţe de capital, relaţii de muncă şi resurse umane, proprietate intelectuală, protecţia consumatorului şi a datelor cu caracter personal, litigii fiscale şi comerciale.

Mai multe informații, pe www.david-baias.ro.

Despre PwC

Firmele din reţeaua PwC, prezentă în 157 de ţări cu mai mult de 223.000 de profesionişti, oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri. Mai multe informaţii, pe www.pwc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.