Contract semnat pentru drumul expres Brăila-Galați

CNAIR a semnat, în 15 aprilie, contractul pentru proiectarea și construirea drumului expres Brăila-Galați, investiție ce face parte din proiectul podului de peste Dunăre de la Brăila, aflat în plină execuție.

Câștigătorul licitației este cu Asocierea SA&PE Construct-Spedition UMB-Tehnostrade, cu o ofertă de 371,4 milioane de lei, fără TVA.Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni pentru proiectaree, 24 de luni pentru execuția lucrărilor și 120 de luni garanție.

Viitorul drum expres, o alternativă la DN22B, are o lungime de 11 km, va cuprinde 3 poduri, 2 viaducte și un pasaj și va fi proiectat cu 2 benzi pe sens și cu parapete despărțitor între sensuri.

Viitorul drum expres va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B și va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două orașe, precum și cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

Prezent la semnarea contractului, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, a declarat: „Acesta este un proiect-cheie pentru legarea municipiilor Brăila și Galați, pentru dezvoltarea întregii zone, inclusiv prin conexiunea la podul suspendat peste Dunăre și, implicit, la Tulcea. Antreprenorul român care a câștigat contractul și care a dat dovadă de seriozitate în lucrările pe care le are deja în portofoliu va trebui să finalizeze proiectarea în cel mult 10 luni, iar execuția în maximum 24 de luni. Am toată încrederea că se va încadra în acest termen și că, în 2023, vom putea circula pe un drum modern între orașele Brăila și Galați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.