Contract semnat pentru modernizarea căii ferate Gurasada-Simeria

CFR SA a semnat cu Asocierea FCC-Astaldi-Convensa contractul pentru modernizarea infrastructurii şi suprastructurii feroviare pe tronsonul Gurasada – Simeria (40,88 km), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul Rin-Dunăre, ramura nordică) Nürnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Braşov – Bucureşti – Constanţa.
foto: Jean-Mihai Pâlșu
Astfel, viteza de circulaţie a trenurilor va spori la 160 km/h pentru trenurile de călători şi la 120 km/h pentru trenurile de marfă.
În valoare de 2,63 miliarde de lei, contractul are ca sursă de finanţare fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat.
Termenul de execuţie este de trei ani, la care se adaugă perioada de garanţie de doi ani.
În afară de modernizarea căii ferate, obiectivele contractului vizează lucrări de terasamente şi consolidări, construirea a 17 poduri (dintre care 3 peste râul Mureş), 27 de podeţe, 4 pasaje superioare, 3 pasaje inferioare, lucrări civile în 9 staţii de cale ferată (inclusiv halte comerciale/puncte de oprire), lucrări de electrificare şi energoalimentare şi lucrări de implementare a sistemului de siguranţă a traficului ERTMS (ETCS nivel 2+GSM-R).

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.