Contract semnat pentru Pasajul Doamna Ghica – Colentina

Contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica – Colentina, cu două benzi pe sens, peste Șoseaua Colentina, a fost semnat, în 16 mai, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, cu Trustul de Clădiri Metropolitane București.

Simularea pasajului

În valoarede circa 28 milioane de euro, construcția urmează a fi proiectată în 3 luni și realizată în 12 luni. 

”Am semnat contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane București. Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru București și va contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zona foarte agomerata a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobați în Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare și execuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile și execuția lucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, pasajul va avea câte 2 benzi pe sens”, a anunțat Firea pe Facebook.

Costul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro.

Simularea pasajului

Pasajul va începe din zona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi.

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate țînând cont de nouă configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente. De asemenea, în conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri.

Simularea pasajului

Potrivit sursei citate, pasajul va elimina blocajele de trafic din zona, va crește viteză de circulație și accesibilitatea zonei, se va reduce rată accidentelor prin adoptarea unor măsuri de siguranță, realizarea pasajul având impact și asupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

Trustului de Clădiri Metropolitane București este una dintre cele 22 de companii înființate la propunerea Gabrielei Firea, singură înființată cu votul a două treimi dintre consilieri. Hotărârile de înființare pentru restul companiilor au fost anulate în instanță de USR, fiindcă au fost adoptate cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.