Contracte pentru 3 proiecte de transport

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii anunta ca Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial “Transport” a semnat, in data de 11 septembrie 2009, contractele de finantare pentru 3 proiecte depuse in cadrul axelor prioritare 2 (“Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in afara axelor prioritare TEN-T in scopul crearii unui sistem national de transport durabil”) si 3 (“Modernizarea sectorului de transport in scopul cresterii protectiei mediului si a sanatatii publice si sigurantei pasagerilor”).

Primul proiect, “Sistem de management al traficului de nave pe Canalul Dunare – Marea Neagra si de informare asupra transportului pe ape interioare”, situat pe AP 3, DMI 3.2, are un buget total de aproximativ 18.262.204 lei, din care circa 10.914.353 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Cel de al doilea proiect, “Sistem de masuratori topohidrografice pe Canalele Dunare – Marea Neagra si Poarta Alba – Midia Navodari”, situat pe AP 3, DMI 3.2, are un buget total de aproximativ 3.722.101 lei, din care circa 2.224.503 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Cel de al treilea proiect, “Pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunare – Marea Neagra si lucrari aferente infrastructurii rutiere si de acces in Portul Constanta”, situat pe AP 2, DMI 2.3, are un buget total de aproximativ 150.344.489 lei, din care circa 83.681.801 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, restul sumei fiind asigurat de la Bugetul de Stat.

Beneficiarii celor trei proiecte sunt Compania Nationala Administratia Canalelor Navigabile S.A. Constanta, pentru primele doua, si Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, pentru cel de-al treilea.

Conform contractelor de finantare, cele trei proiecte mentionate vor fi finalizate pe parcursul anilor 2011, 2010, respectiv 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.