Contracte semnate pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin grindeanu, a semnat, în 18 ianuarie, două contracte de finanțare pentru modernizarea Aeroportului „Transilvania” Târgu Mureș, în valoare totala de 149 de milioane de lei.

„Prin finanțarea asigurată de Ministerul Transporturilor, Aeroportul din Târgu Mureș își va putea crește capacitatea și va îmbunătăți condițiile oferite pasagerilor, a declarat ministrul Grindeanu.

Sumele alocate vor fi folosite pentru extinderea platformei de parcare aeronave, până la suprafața de 8.000 mp, și a terminalului de pasageri, până la 9.397 mp, ce vor duce la majorarea capacității de procesarea unui număr mare de pasageri pe fluxurile de plecări/sosiri interne și internaționale.

Totodată, va fi achiziționat un Echipament de Securitate Aeroportuară (SESA) modern și performant și va fi construită o Remiză PSI, cu dotarea corespunzătoare.

Nu în ultimul rând, investiția vizează maximizarea gradului de confort al pasagerilor în contextul siguranței și securității aeroportuare.

Obiectivul este inclus în Master Planul General de Transport și trebuie finalizat până în luna decembrie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.