Controale ISCTR. Drulă: Stop transporturilor care strică drumuri!

„Spunem stop practicilor ilegale din transporturi care duc la stricarea drumurilor naționale”, transmite, în 9 august, ministrul Cătălin Drulă, la finalul unei acțiuni de control a ISCTR soldate cu amenzi de peste 1,5 milioane de lei.
 
Operațiunea s-a desfășurat pe Autostrada A2 București-Constanța și pe drumurile europene E60 și E87, cu 16 echipaje ale ISCTR care au stat în teren 24 de ore din 24, de pe 1 până pe 8 august.
 
Au fost verificate 817 de vehicule și cântărite 542 dintre ele, fiind constatate 321 de contravenții și încheiate 266 de procese-verbale. Totodată, 196 de vehicule au fost imobilizate până la intrarea în legalitate.
 
„Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier tocmai a încheiat o acțiune de control care a durat o săptămână și care a avut ca scop protejarea drumurilor intens tranzitate de camioane și TIR-uri, spre și dinspre Portul Constanța. Nu mai putem să permitem ca drumurile sa fie distruse de cei care supraîncarcă vehiculele de transport.
 
Am discutat cu noua conducere a ISCTR și mă bucur să anunț că acțiunea nu va rămâne singulară. Așa cum am cerut, asemenea controale vor fi organizate pe plan național și tot mai des de acum înainte. Echipajele de control ISCTR au ca sarcină să se asigure că cei corecți nu sunt dezavantajați de concurența neloială a celor care nu respectă regulile.
Așadar, am un mesaj clar pentru transportatori: trebuie să respecte legea”, a mai scris ministrul Drulă, pe Facebook.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.